Självhushållning och ekologiskt odling
| |

  Varför lägga ner så mycket tid på att tjäna pengar till att kunna köpa mat, när man kan lägga ner den tiden på att göra mat till sig själv? Tanken väcktes för länge sedan… Jag tror självhushållning och småskaligt … Read More

Ta in naturen – Växters positiva hälsoeffekter
| |

  I boken Neurodesign skriver hjärnforskaren Katarina Gospic och inredningsdesignern Isabelle Sjövall om biofili – människans tendens att trivas i och tycka om naturen. Forskningen har idag tagit fram många studier som visar naturens positiva effekt på hälsan. Kontakt med … Read More

Återanvändning är det mest miljövänliga
| |

  Vi blir bättre och bättre på återvinning i Sverige och det är jättebra! Snäppet bättre än återvinning är återanvändning. Ta hand om det du äger, renovera, underhåll och reparera.   Det känns hemskt att se hur mycket som bara … Read More

Sprängticka = Chaga
| |

I vår björkskog växer gott om chaga, eller sprängticka som den heter på svenska. Jag hörde först talas om sprängticka av en kompis som är uppvuxen här i Åre vars mormor brukade göra te på sprängticka när någon i familjen … Read More

Vitlök och matsmältning
| |

Vad innehåller vitlök Det finns tusentals studier gjorda på vitlökens positiva effekter i kroppen. De flesta flesta faller inom fyra huvudsakliga kategorier: Reducerar inflammation Förstärker immunförsvaret (antibakteriellt, svampdödande, parasitdödande och virushämmande egenskaper) Förbättra kärl och hjärtats hälsa och blodcirkulation (hindrar … Read More

Ät ekologiskt för mer antioxidanter
| |

Bekämpningmedel och antioxidanter Att äta ekologiskt handlar inte bara om vad du slipper få i dig för olika gifter, det handlar också om det du får i dig, i form av näring, vitaminer och antioxidanter. När växter lämnas att växa … Read More