Skapa en hälsosam boendemiljö

Det som är bra för miljön är också bra för vår hälsa och även ekonomi. Att bygga ekologiskt handlar om så mycket mer än energibesparing. Det handlar om helheten. Det är därför det heter ekosystem, det går inte att bryta ut en del ur detta system och kalla det ekologiskt utan att ta hänsyn till helheten.

Vi spenderar mycket tid inomhus i det här landet, och det vi gör ofta är det som påverkar vår hälsa mest. Är du intresserad av må så bra som möjligt är din boendemiljö en väldigt viktig faktor att ta hänsyn till.

TREE Boendemiljö vill ge information och inspiration till att skapa en hälsosam boendemiljö. Det handlar om val av byggmaterial och inredning för ett hälsosamma hus och minering av sådant som kan försämra din boendemiljö genom till exempel skadliga ämnen och elektromagnetiska fält.

Det handlar också om design för att främja goda vanor som en stressminimerad, kreativ, aktiv livsstil och praktiska tips för att trivas och frodas i din egen bostad.