We design…create…live it.

TREE Life Style Design är ett kreativt snickarföretag med fokus på hållbarhet, design och naturliga material. För oss är det inte bara ett jobb – det är en livsstil.

TREE erbjuder inredningssnickeri, möbler, nybyggnation och renovering och sedan 2016 har vi även arbetat med Shou Sugi Ban. Vi tillverkar produkter både av egen design och designsamarbeten i vårt eget snickeri numera i Venjan i dalaskogarna.

Anlitar du TREE får du alltid arbete och produkter av hög kvalitet. Vi älskar att bygga med naturliga material, material som går att underhålla och slits med värdighet, miljövänliga material som bidrar till en hälsosam boendemiljö.

Med vår kunskap och erfarenhet av byggande och hållbarhet hjälper vi gärna dig att skapa ett hälsosamt boende. Vi hjälper gärna till och designar så det blir anpassat efter din plats, ditt hus och din smak så att du ska få de bästa förutsättningarna att må bra och trivas i ditt bo.

Shou Sugi Ban by TREE

Shou Sugi Ban är en teknik som japanerna utvecklade för århundraden sedan som går ut på att ytan på trä bränns till olika stadier av förkolning. Och Sverige har faktiskt en hel del gemensamt med Japan både klimat- och designmässigt, så vi tänkte, varför inte i Sverige…

Shou Sugi Ban är ett miljövänligt sätt att bevara trä, fasaden blir hållbar och resistent mot fuktskador och påväxter utan att några giftiga produkter behöver användas, en ren naturprodukt. Genom olika kraftig bränning och borstning av träet framhävs träets unika vackra ådring och struktur. Den brända ytan får olika uttryck och nyanser beroende på träets egenskaper och bränngrad, hur ljuset reflekteras i ytan och om den är torr eller våt, det gör en Shou sugi ban panel till en vackert levande fasad.

Shou Sugi Ban går även att använda invändigt. De naturliga kulörerna som fås av elden är estetiskt unika och vackra och både framhävs av och framhäver resten av inredningen.

Vi tillverkar och säljer utvändig och invändig panel samt möbler, inredning och sprecialsnickerier i Shou Sugi Ban på beställning. Vi hjälper dig att hitta den typ av behandling och virke som passar just ditt projekt, sen beställer vi hem trä av hög kvalitet från några av våra pålitliga svenska leverantörer och behandlar den. Allt för att vi ska kunna vara flexibla och erbjuda det som passar dig perfekt.

 

Har du en idé som du vill genomföra är du välkommen att höra av dig så hjälper vi dig förverkliga den. Vi värderar hantverk, samarbete och personlig service.

 

TREE – vi gör verklighet till dröm och dröm till verklighet!

 

Vi är TREE, välkommen att kontakta oss:

 

Jonas Hammarstöm

Snickare och designer. Kreatör som älskar kreativa byggprojekt och att designa i verkstan. Nybyggnation, renovering, inredning.

jonas@tree.nu

073 669 50 19

 

Lisa Rabén

Designer och civilingenjör med masters of science i Environmental planning and design. Erfaren projektledare och researcher som brinner för hälsa och miljö. Research, projektledning, konsultation.

lisa@tree.nu

073 693 91 96