Shou Sugi Ban plank, bränd gran

Plank, staket och insynsskydd

Vi hade möjligheten att göra det här fina planket i Shou sugi ban och blev så nöjda med resultatet att vi ville skriva ett eget inlägg om det och samtidigt passa på att erbjuda kunder både virke till plank och staket behandlat med Shou sugi ban och montering på plats.

Det här planket skulle fungera som insynsskydd och samtidigt smälta in så bra som möjligt i omgivningen. Det monterades så att det följde terrängen och plankorna fick sticka upp i lite olika höjd för att undvika raka linjer som annars lätt drar blickarna till sig. Bakom grönskan smälter det mörka planket in till och med bättre än vi trott. Det ser nästan bara ut som en mörk skugga bakom.

Den förkolnade ytan är dessutom väldigt vacker att se på och skiftar uttryck beroende på hur ljuset är. Från mattsvart till silverskimrande och nästan blåaktigt i vissa ljus.

Och hållbart, underhållsfritt och miljövänligt såklart!