Orangeri Shou Sugi Ban Gran, bränd och mjukt borstad

Orangerie by TREE

Nu har vårt Toröprojekt äntligen fått tillökning på odlingsfronten i form av ett efterlängtat orangeri. Den otroligt varma starten på sommaren gör att det växer och frodas som bara den, och vi njuter verkligen i vårt härliga uterum. Drygt 10 kvadratmeter stort, helt i glas och shou sugi ban behandlad stomme, golv, väggar, odlingslådor och krukor. Glaset har vi plockat ur ett gäng gamla fina fönster som vi lyckades få köpa billigt förra sommaren och bara legat och väntat på ett sånt här projekt.

Den brända och borstade furun ger ett varm känsla och den kraftigt brända och oborstade varianten blir en fantastisk kontrast till de vackra växterna. Att värmebehandla trä med shou sugi ban gör att det inte tar upp alls lika mycket vatten och blir hållbart och motståndskraftigt mot röta. Perfekt i ett fuktigt växthus med stora temperaturskillnader och mycket vatten som spills. De vackra bruna nyanserna kommer fram ännu mer när det blir vått och dessutom luktar det gott, lite som trä och vanilj…