Shou sugi ban och fĂ€rg 💙

Nu Àr vi igÄng igen efter ledigheten!

Har naturligtvis inte kunnat hÄlla oss borta frÄn snickeriet eller Shou sugi ban under jullovet, men det Àr bara kul, speciellt nÀr hela familjen kan vara med och hjÀlpa till!

Har lÀnge velat testa att fÀrga Shou sugi ban och har ocksÄ varit nyfikna pÄ att prova Milk Paint, som Àr en 100% naturlig och giftfri fÀrg som endast innehÄller 5 ingredienser: Mjölkprotein (kasein), kalk, lera, krita och naturliga fÀrgpigment. FÀrgen kommer i pulverform och blandas med vatten. Vi bestÀllde frÄn Rustikverkstan, som ocksÄ har en fin blogg med information och tips! Tanken Àr att vi ska anvÀnda den som ett slags bets pÄ brÀnt och/eller stÄlborstat trÀ.

Vi började med vÄrt köksbord i massiv furu. Den gamla plastfÀrgen slipades bort, sedan brÀnde vi skivan och stÄlborstade den för att fÄ fram struktur och Ädring. Vi blandade sedan Milk Paint, i kulören Flow Blue, med tvÄ delar vatten för att fÄ den lite tunnare. Eftersom vi ska anvÀnda det som köksbord valde vi att efterbehandla med hÄrdvaxolja. Benen behöll vi ofÀrgade.

Gillar verkligen den hÀr fÀrgen! SÄ rolig och lÀtt att mÄla och leka med, bara att blanda och spÀda som man vill. Och vÀldigt fin fÀrg, det Àr nÄgot speciellt med naturliga pigment, det blir liksom ett annat djup i fÀrgen, kan inte riktigt beskriva men det upplevs helt annorlunda.

Vi Àr vÀldigt nöjda med resultatet och ser fram emot mÄnga fler timmar i verkstaden tillsammans med Shou sugi ban och Milk Paint!