Täckodling i jordgubbslådorna

Tänkte prova mig på täckodling i år igen. Jag har försökt en gång förut här men gav upp på grund av alla mördarsniglar. Att täcka jorden bidrar med näring till plantorna och hjälper till att hålla fukten bättre. Efter den torra sommaren vi hade förra året är jag ännu mer sugen på lösningar som minskar behovet av vattning och jag gillar verkligen idén med täckodling, problemet är bara att sniglarna gillar att gömma sig under täckmaterialet… Men i de helt kolade lådorna hade vi inga problem med sniglar förra året så jag börjar där. Är det någon som har erfarenhet och tips att dela med sig om täckodling och sniglar får ni hemskt gärna höra av er!

Jag har rensat bort allt gammalt och revor på plantorna, lagt på hästgödsel och täck med lite halm. De här plantorna är inne på sitt andra år och då ska de ge mer skörd har jag hört. Den som väntar på något gott… kan glädjas medan hen väntar :-)