Kådaficka i bränd gran

Att åldras med värdighet

Förutom att det är en miljövänlig, naturlig, hållbar och vacker produkt, helt i enlighet med våra värderingar, vad är det som gör Shou Sugi Ban så speciellt?

Det fantastiska med en sådan här ren naturprodukt är att den har så bra harmoni med naturen. Naturen handlar om ständig förändring. Shou Sugi Ban är en bra motvikt till ständig jakt på ungdomlighet, odödlighet, nytt och fräscht. Genom att känna uppskattning för det föränderliga och inte lägga sig i, bara acceptera, skapar du ett lugn i in värld i ständig förändring.

Att vara i naturen, att känna naturens energi, är en viktig kontrast till dagens samhälle. I naturen behöver du inte ifrågasätta vad som är sant, du behöver inte undra vad som är verkligt, du behöver inte svara eller reagera på det som händer, bara iaktta, acceptera, njuta.

Vi tycker så mycket om hur japanerna ser på åldrande. Att det slitage och små skavanker som kommer med tiden gör föremålen vackrare. Det gör dem unika och ger dem en personlighet. I japanska hem är det vanligt att man uppskattar skönheten i träets och andra naturmaterials sätt att förändras med tiden. Och det gör vi också!

Vi älskar att se hur Shou Sugi Ban förändras, när årstider växlar, när vädret slår om, när det fått spår av användning och tidens gång. Shou Sugi Ban förändras och åldras, får mer personlighet, och blir bara blir vackrare med tiden.

Titta gärna in på vår produktsida för att se våra olika Shou Sugi Ban produkter!

Vill man ändå sakta ner förändringarna kan man ju alltid gå på med lite linolja, den gifter sig väldigt fint med Shou Sugi Ban, se bara på våra linoljade varianter.

💚 TREE